Ny affaldsordning

Som de fleste nok ved, er det besluttet, at alt affald skal sorteres i 10 fraktioner.

Det betyder, at vi i september/oktober 2023 får 3 stk. nye affaldsbeholdere pr. hus, således at vi hver især i alt skal have 4 affaldsbeholdere stående.

Bestyrelsen mener ikke, at det er optimalt – slet ikke i et sommerhusområde, hvor de fleste spande alligevel ikke bliver benyttet særlig meget/slet ikke. Vi har derfor undersøgt mulighederne for at undgå dem, lave en ”skrabet” løsning, etablere en fælles affaldsplads, osv.

Vi må desværre konstatere, at alle de forslag vi er kommet med, enten er blevet afvist af kommunen eller i praksis er umulige at gennemføre. F.eks. er det sådan, at hvis vi etablerer en (eller flere) lokale affaldsstationer, så skal ALT affald hentes der – dvs. at det f.eks. ikke er muligt at have sin egen beholder med mad- og restaffald stående på sin egen grund og resten kan så afleveres på en fælles affaldsplads. Vi mener ikke, at det er attraktivt for nogen, at skulle gå langt bare for at kunne komme af med det daglige affald. Det næste er så, at vi jo ikke har fællesarealer, som er velegnet til formålet.

Der er efter vores mening lavet flere rigtig gode ordninger rundt omkring i landet, som tager højde for det specielle i den måde, man har affald på i et sommerhus. Vi har forelagt nogle af de ordninger for Odsherred Kommune, men deres svar er desværre nedslående: ”Du vil finde flere forskellige kombinationer af blanding af affaldsfraktioner når du kigger på de enkelte kommuner. Det er det enkelte Byråd der beslutter de forskellige kombinationer inden for lovgivningens krav. I Odsherred har vores tidligere Byråd valgt denne løsning og det er den ordning der er udbudt og bestilt beholdere til.”. Konklusionen er derfor, at vi p.t. ikke kan se nogle alternativer til, at vi hver især skal have 4 spande stående.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.